Waar moet je opletten als je op zoek gaat naar een bouvierpup?  Koop je een pup bij een fokker aangesloten bij Boe4 of is de prijs die je moet betalen belangrijker?

Je hoeft maar te zoeken op bouvierpup op marktplaats en je kunt vaak nog dezelfde dag beschikken over een pup die de naam bouvier heeft.
Je zult zeker niet de eerste zijn die ingaat op de te mooie advertentie voor een nieuw gezinslid.

Het belangrijkste als je op zoek gaat naar een bouvierpup is gezond verstand en een dosis voorbereiding.
Het zal je opvallen dat onze vereniging maar een beperkt aantal aangesloten fokkers heeft. De reden is niet heel moeilijk te begrijpen. Fokkers aangesloten bij Boe4 hebben veel meer beperkingen dan fokkers aangesloten bij de andere rasvereniging. Zo is een fokker verplicht het oogonderzoek te ondergaan alvorens ze mogen fokken. Niet voor niets, want oogafwijkingen staat bovenaan in de lijst van erfelijke aandoeningen binnen ons ras. Ook is het fokken met reuen beperkt, allemaal naar een kampioen rennen omdat die zo mooi is, is misschien niet eens zo gek, maar stel je voor dat er toch ergerns in de bloedlijnen een afwijking zit? Nog nooit is er binnen ons ras een registratiesysteem geweest, dus geloof niet in verhalen dat het in een bloedlijn niet voor kan komen? Registratie van erfelijke afwijkingen is er pas sinds de komst van onze vereniging. Dit terwijl ons ras al bijna 100 jaar de mogelijkheid had dit te realiseren. Ben je op zoek naar een pup dan is eenfokker aangesloten bij onze vereniging de eerste keuze die je moet overwegen .Kom je bij een fokker die zegt te voldoen aan de fokeisen van onze vereniging vraag je simpelweg om de papieren die wij eisen. Neem gewoon een uitdraai van ons fokreglement mee. Om je keuze verder eenvoudig te maken, staan hieronder 8 links naar de website van de Raad van beheer die je meer informatie verschaffen.

Met behulp van deze informatie kun je zelf goed afwegen waar je het beste je bouvierpup kunt aanschaffen.
Bedenk wel dat pups levende wezens zijn waar door geen enkele fokker 100% garantie gegeven kan worden dat jouw bouvierpup altijd gezond zal zijn. Wel weet je zeker dat bij de juiste fokker hij/zij er alles aan zal doen om je een lieve gezonde bouvierpup af te leveren die past binnen je gezinsleven.

Mocht je vragen hebben dan kun je altijd een beroep doen op de vereniging.
Niet voor niets lees en hoor je vaak dat Boe4 er is voor en door leden.

Veel geluk en wijsheid bij de keuze van je bouvierpup.

© 2023 Vereniging Boe4