Gitta op de fundagHallo, ik ben Gitta een kruising Bouvier en ik was vorig jaar met mijn baasjes Valesca en Rinus op de Fundag van Boe4. Wij hebben er enorm genoten, komt u dit jaar ook? Het zou erg leuk zijn om nog meer nieuwe (kruising)bouviers te leren kennen. 

Lees hieronder het verhaal van mijn baasjes over onze ervaring van vorig jaar. Wij kunnen u de BOE4-fundag zeker aanbevelen!

 

“Wij” zijn Gitta, een bouvier in zakformaat, kruising tussen bouvier en Friese stabij, en haar begeleiders: Valesca en Rinus uit Wageningen.


Nog niet zo lang geleden wisten wij niet eens dat er zoiets als Boe4 bestaat. Maar een bericht op de facebookpagina van de Stichting Bouviersupporters (waarvan wij trouwe fans zijn) trok vorig jaar onze aandacht: de aankondiging van de Boe4-Fundag. De beschrijving van de activiteiten en de sfeer waarin dat gebeurde, sprak ons erg aan. Het leek ons enorm leuk om mee te doen, maar … Gitta is natuurlijk wel een beetje een nep-bouvier. Dus eerst maar eens informeren of ook kruisingen mee mogen doen. Nou, dat was geen enkel probleem.


Dus op 16 september 2017 op naar Hondenvereniging Nieuw Schaijk. Voor ons was de dag van het begin tot het einde een succes. Nou ja: Gitta “won” de poedelprijs, terwijl ze niks met poedels heeft, maar dat is een onbelangrijk detail. Hier gold echt: meedoen is belangrijker dan winnen. En ook dat droeg enorm bij aan de gezellige sfeer. Hulde aan de creatieve bedenkers van de diverse onderdelen. Gitta vermaakte zich best met haar grote familieleden. De oudere reuen die aan haar kontje roken, werden zoals altijd weg gesnauwd en voor de echte “leiders” gedroeg ze zich zo onderdanig als nodig was.
Er was veel te genieten, maar wat ons het meest is bij gebleven, waren twee bouviers die tijdens een pauze vrolijk achter elkaar joegen rond een paar tenten. We hebben er een filmpje van, slechte kwaliteit en veel te kort. Maar vaak bekeken en je wordt er altijd blij van.


Het is dus geen wonder dat we ons er enorm op verheugen er op 1 september 2018 weer bij te mogen zijn. Desnoods wéér voor de poedelprijs!

 Meld je via deze link aan voor de Fundag!

Boe4 op Woeferland aanwezig

Vereniging BOE4 is op Woeferland aanwezig met een stand om ons mooie ras te promoten in Twente waar de mooiste hond van Twente wordt gekozenen. Bij de stand kunnen bezoekers informatie krijgen over de Bouvier des Flandres en natuurlijk onze vereniging. 

Ter plaatsen worden ook verschillende educatieve demonstraties en workshops gegeven en bij mooi weer kun je heerlijk pootje baden en uiteraard kunnen de koopjesjagers hun hart ophalen bij de verschillende kraampjes en tentjes!

Je kan je inschrijven voor de verkiezing "Mooiste" hond van Twente`  in de winkel van Pronk`s dogshop of via het contact formulier van Woeferland op de websit
Op de evenementen pagina  kun je meer informatie vinden en natuurlijk een routeplanner uitprinten.
Wij hopen veel enthousiaste liefhebbers bij onze stand te mogen ontmoeten.

Het clubblad van juni is naar de drukker en zal waarschijnlijk volgende week dinsdag 3 juli a.s. bij onze leden in de brievenbus vallen. 

Het is weer een mooie mix van verhalen, informatieve artikelen en foto's. De inhoud van het clubblad bevat:

 • Voorwoord
 • Inhoudsopgave + colofon
 • Ziekten bij de teef (Medisch)
 • Bo & Noah, ons goede boevenleven in Limburg (Verhaal)
 • Ik ga naar de BOE4-fundag … jullie ook?
 • Heerlijk aan de wandel …… (verhaal)
 • Pino Belordeal en het vrouwtje gaan naar de show (Verhaal)
 • Heerlijke honingkoekjes (Recept)
 • Wij waren op de BOE4-fundag (Verhaal)
 • Oudje v.d. maand …… Skye (Verhaal)
 • Rebus (Puzzel)
 • Fans van Ties (Verhaaltje)
 • Middenplaat: Babs en Cobus
 • Maak je eigen BOE4-Dienblad (creatief)
 • BOE4 en Lady deel 75 (Strip)
 • Winnaars Kampioensclubmatch 2018 Vereniging BOE4
 • Xayenna & Yanina deel 76 (Verhaal)
 • Het recept van de favoriete snack van Sashja (Recept)
 • BOE4-fotowedstrijd 2018 (Informatief)
 • Een dag uit het leven van …. Xandy (Verhaal)
 • Op zoek naar een gouden mandje voor Iris (Herplaatser)
 • Voor altijd in ons hart …… Shanty (Memory)
 • BOE4-najaarswandeling regio Utrecht (Informatief)
 • Mijn beste vriend (Gedicht)
 • Evenementenagenda BOE4
 • Ledeninformatie

Let op er is ook dit jaar weer een fotowedstrijd. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. Dus doe mee!

 

Wij wensen iedereen weer veel lees- en puzzelplezier en natuurlijk een hele fijne vakantie!

Raadar Nieuwsbrief Juni 2018

De  juni editie van de nieuwsbrief van de Raad van beheer in Nederland  is uitgebracht  Deze maand onder andere een verslag van de bijeenkomst met Kynologenclubs over hoog risico honden en een verslag over outcross en Look-Alikes. Natuurlijk weer veel nieuws uit de wereld van de Kynologie. 
Alle uitgegeven nieuwsbrieven zijn te vinden in de rubriek van de Raad van beheer..
Deze editie is ook  hieronder te downloaden of online te bekijken.

Logo Raad van Beheer

Bij een teckelfokker in Woerden zijn zaterdag jl. een groot aantal honden in beslag genomen. De Raad van Beheer had al langer een onderzoek lopen bij deze fokker. Na diverse locatiecontroles en op grond van de uitslag van het onderzoek en het niet voldoen aan de welzijns- en locatieregels hebben wij de dienstverlening aan deze fokker stopgezet. Tevens hebben wij de NVWA, conform onze richtlijnen, op de hoogte gesteld van de situatie. De bewuste fokker heeft over 2018 geen stambomen gekregen vanuit de Raad van Beheer en het aantal aanvragen voor stambomen in 2017 was drastisch afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Indien een fokker honden zonder stambomen gaat verkopen, vallen deze activiteiten buiten het gezichtsveld en de invloedsfeer van de Raad van Beheer.

Half april was deze fokker ook in de uitzending van het televisieprogramma ‘Opgelicht’. De beelden die getoond werden en de uitspraken die gedaan werden door deze fokker hebben de goede naam van de georganiseerde kynologie in een zeer negatief daglicht gebracht. Het onderzoek van de Raad van Beheer bij deze fokker was al in volle gang voordat de bewuste uitzending werd uitgezonden. Er bereiken ons berichten dat de Raad van Beheer pas na deze uitzending in actie is gekomen, deze informatie is echter onjuist.

Welzijn van de honden staat bij de Raad van Beheer voorop. Mede naar aanleiding van onze goede samenwerking met de bevoegde instanties is het onderzoek uitgebreid en in een versnelling gekomen. Er is geen coulance voor fokkers die de regels niet naleven en waar het welzijn van de honden in het geding komt. Hoewel de Raad van Beheer blij is dat er een einde is gekomen aan de situatie waarin deze honden werden gehouden, is het triest dat er zo veel honden in deze omstandigheden zijn geboren en moesten opgroeien. Wij hopen dat er voor de in beslag genomen honden snel een goede oplossing komt. De Nederlandse Teckelclub heeft haar hulp aangeboden om mee te helpen met de mogelijke herplaatsing van de honden en de verzorging van de moederhonden en pups. Dit aanbod hebben wij doorgegeven aan de bevoegde instanties die bij de inbeslagname zijn betrokken.   

Wij hopen u hiermee genoegzaam geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet,
Raad van Beheer
Rony Doedijns, directeur 

Privacy Policy
© 2018 Vereniging Boe4  Cookiebeleid
­